Сродната душа

Какво означава да откриеш своята сродна душа и каква трябва да е тя?


В поредицата от прераждания, между членовете на групата, към която принадлежи дадена душа, се получават редица положителни и отрицателни отношения. Когато душите се преродят отново, тези отношения се проявяват в живота като добри или лоши връзки. На първо място такива са всички родови прераждания - в едно семейство, в един род и т.н. - до конгломерата народ, държава.

Второто ниво се отнася за нашите лични взаимоотношения: ние задължително се срещаме с много преродени души и влизаме в отношения с тях. Положителните ще ни внушават сродство: на характерите, на целите, на чувствителността, на желанията и т.н. С много от тях ние сме изграждали сериозни и дълги отношения в миналите животи, затова сега те се проявяват като наши сродни по еволюция души. С тях можем да изградим стабилни връзки, включително семейни. Но не са задължителни, нито са гаранция за успешни бракове, защото сродната, андрогинно близка до нас душа е нещо друго: Това е душата, с която имаме сродство на ниво характер, много близка чувствителност, емоционалност, близост в стремежите и най-вече еднаква духовна цел в живота си. Запомнете този най-важен критерий - еднакви духовни стремежи. Това е сродната душа, която в този живот е предопределена от Съдбата да ни даде максимално духовно развитие. Всички други са съпътстващи ни сродни души, с които може и да направим успешна връзка, но не може да развием максимално духовността си. Само една от тях има тази роля в този живот. Физическото привличане, чувствителността и духовният стремеж са трите плана на единосъщието им. Никой не може да открие себе си, докато не открие подобието си в човек от другия пол. Както казва Екзюпери: Любовта не се състои в това двама души да се вторачат един в друг, а да гледат в една посока.

Това са сродните души, единосъщните половинки, които когато се открият и успеят да се преборят успешно за съединението си, получават правото да възвърнат целостта си. В езотеричните науки се нарича Адам Кадмон, тоест андрогинният космичен Човек, притежаващ целостта на мъжкоженското си единство. Знакът ИН-ЯН най-добре илюстрира тази космична цялост. Те стават отново Съпруг и Съпруга в единство, в единосъщие. Придобили своята космична цялост, двамата ще раждат свое поколение, което генетически ще носи техните духовни качества. Това поколение ще бъде поколението на следващата раса. Всички посветени в края на всяка раса откриват своите половинки и в битка с тъмната йерархия ги освобождават от плена на материята, превръщайки ги в единосъщни съпрузи.
Днес, когато се образуват андрогинните двойки, сродните души не винаги ще успеят да се слеят така, че да се получи стабилна двуполюсна душа. Най-често едната от тях е отдавна подвластна на тъмната ложа и битката за нея е много тежка и продължителна от страна на посветения партньор, за да я отвоюва от тъмата. Той се съединява с половинката си след редица подвизи, тоест посвещения.

На непосветените половинки е нужна много силна воля и пълен отказ от страстите, за да се приобщят безпрекословно към извеждащият ги напред партньор. Те трябва да се почувстват наистина единосъщни по дух и душа с партньора си, за да пожелаят не само съжителство по чувства, а подобието по душа и духовни цели да стане пълно, цялостно.

автор: Спас Мавров
Предадено с незначителни ,в смислово отношение, промени от мен. Постинга е публикуван със знанието, разрешението и одобрението на автора.

Коментари

Популярни публикации